2012. április 13., péntek

ChocoMe Chilis csokoládé

Mészáros Gábor üzleti érzékét a csokoládék világában kamatoztatja 2010 óta, amikor is létrehozta vállalkozását ChocoMe néven. Célja olyan egyedi csokoládék készítése volt, amelyek a legjobb alapanyagokkal készülnek. Elvileg 60 millió csokoládévariációval képes elkápráztatni a lelkes csokirajongókat. Ember legyen a talpán, aki csak egy tizedét is végig kóstolja mindennek. Az viszont biztos, hogy a csokoládék megjelenése csábítóan hat még arra is, aki nem ismeri fel, hogy mi az (saját szememmel láttam, amikor egy vevő nem ismerte fel egy borszaküzletben, hogy ez egy csoki, rákérdezett, hogy mi ez, majd az olcsónak nem mondható csokoládéból azonnal kettőt is vett, azt sem tudván, hogy mik vannak benne).

65 %-os Fortina csokoládéból indul ki a történet. Fortina egyenlő ecuadori Arriba és ázsiai kakaóbabok blendje.

A csomagolás elegáns, ízléses. A látványban kevésbé a csokoládé, mint inkább a hozzáadott termékek érvényesülnek. A chili mellett szépséges makadámdiók és kandírozott narancshéj díszlenek a csokiban. A jól roppanó csokoládé, jó állaggal is bír. A makadámdió íze jól illik a 65 %-os csoki krémességéhez, de sajnos csak másodpercek adódnak, hogy élvezzük ezt és a narancshéj keltette kellemes savanykás ízt. Aztán elementáris erővel robban a szánkba a tört chili íze. Annyira erős, hogy szinte égeti a szánkat. Egy 10 fős kis csapattal fogyasztottuk volna el, de egy este is kevés volt hozzá. Kár érte, mert a chili nélkül nagyon finom összhatást keltett a másik két összetevő. Ha ez volt direktbe az elképzelés, akkor csak igen erős idegzetűeknek ajánlom!

Minősége: csokoládé: jó, narancshéj, makadámdió nagyon jó, chili: SOK

Megvásárolható: ChocoMe

100 g (bár ránézésre kicsit nagyobbnak tűnik)/  árat nem tudok, mert ajándékba kaptam, fotóm sincs róla, de, ha van valakinek és elküldi nekem, ajándékot kap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése