2012. április 11., szerda

FG Kézműves Csokoládé Opera Noir

Ez a 70 %-os csokoládé a nagymarosi FG csokoládé műhely új „Opera” sorozatának a legmagasabb kakaótartalmú tagja.

Ízléses, sallangnélküli, diszkrét csomagolás, a névválasztás "tekintélyt parancsoló" és beszédes. A csokoládé aromakarakterisztikája jól reprezentálja az eredetét, ami nevezetesen a Dominikai Köztársaság. Érdekesség pedig, hogy a leírás szerint nem tartalmaz vanília aromát.

 Na, de ne szaladjunk ennyire előre! Nézzük először a csokoládé megjelenését! Közepesen mély barna, enyhe vöröses árnyalattal. Selyemfényű, érintése kellemes, nem ragadós. Roppanása nem ad éles hangot, de nem is tompa. A törésvonala szinte tökéletes.

Illata, akárcsak a csomagolása diszkrét, nem tolakodó. Lassan bontakoznak ki az aromák, de érdemes várni. Eleinte kis tengeri só és füst, majd vegetális jegyek, herba, menta, dohány érződik. Megkóstolva a szájban ugyanúgy roppan, mint kézben. Lassan olvad. Krémes textúrája viszont figyelemre méltó. Méhviasz, kávé, mély kakaós ízek (nem véltetlen ez, hiszen 70 %-os a kakaótartalma) dominálnak. Kesernyéssége megfelelő. Ha kicsit több időt szánunk a kóstolásra, akkor érezhetjük, hogy savassága mögött lehelletnyi citrusosság is megbújik. Utóíze hosszan megmarad. Ebben elsősorban pörkölési aromákat lehet érezni.

Minősége: nagyon jó (+)

Megvásárolható: FG Kézműves Csokoládé
100 g/ 1690 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése