2012. április 18., szerda

Heidi Gourmette Hazelnut & Raisin

A Heidi Gourmette sorozatból ismételten egy édes kis darabjához érkeztünk ezzel a csokival. Viszonylag sokan nem szeretik a mazsolát, pedig nagyon egészséges, hiszen magas az antioxidáns tartalma. A mogyoró pedig a mellett, hogy csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát még igen magas réztartalommal is bír (ami köztudottan jó a vérsejtek képződéséhez, az izmoknak és a csontoknak). Nem mellesleg a kakaóra is igaz ez. Így tehát hajrá fogyasszunk ebből a csokiból minél többet (persze azért mértékkel)!

A Gourmette csomagolások eleganciája jellemzi ezt a csokit is. Relatíve mélyebb barna színe, kicsit ragadós és matt felülete alig látszik a sok-sok karamellizált mogyoró (8 %) és mazsola (10 %) darabka mellett. A kakaó tartalma a sorozat többi tagjának megfelelően 30 %. Illata finoman pörkölt mogyorós. Roppanása tompa, csak legfeljebb a mogyoró darabkák ropognak a fogaink alatt.

Ízében a csokoládé mellett a mazsola érződik határozottabban. Összbenyomása inkább vegetális, édeskés, a mazsola hatásárá viszont jönnek a savak, ha éppen ráharapunk. Ez pedig nagyon jó is, hiszen tudja ellensúlyozni a csoki édességét. Ez egyébként krémes-tejes ízű.

Minősége: nagyon jó (árérték arányban mindenképp)

Megvásárolható: Spar
100 g/ 730 Ft körül (ez megint ajándék volt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése