2012. április 24., kedd

Rózsavölgyi Csokoládé Kardamom

Sarah Jane Evans az egyik legismertebb bor és csokoládé szakértője a világ gasztronómiai elitjének. „Chocolate Unwrapped” (Kis szabadsággal fordíthatjuk ezt úgy, hogy „Kendőzetlen valóság a csokikról”) című könyvében górcső alá veszi a mindazon csokoládékészítőket, akik a világ élvonalába tartoznak, nem a mennyiség, hanem inkább a minőség szempontjából értve ezt. Ebben a könyvben a hazai csokoládé műhelyek közül egyedül Csiszár Katalin termékei kerültek bemutatásra!

A 77 %-os kardamomos étcsokoládé csomagolása egységes képet mutat a levendulással, csak jelen esetben a narancssárga szín emeli ki a csokoládé ízesítését.  

Megjelenése is hasonló a levenduláshoz, de ez talán még fényesebb. Illata csodásan fűszeres. Itt is többféle kakaóbabból indult a csokoládé alapanyag, mint az előzőnél, de más illatok, egy fajta jázminos, zöldteás aromák nyitják a kóstolást. Jól roppan, szép törésvonalat hagyva maga után.

A csokoládé állaga jó, kellően olvadékony. Roppannak a kámforos ízű kardamom darabkák a szájban. Olyan, mintha frissen (a csokoládé készítésekor) aprított kardamom szemecskék lennének a csokoládéban, ezért hosszan megmarad az ízük a szájban. A csokoládé nem fed, csersavai kifinomultan visszafogottak, harmonikus sav-cukor arány jellemzi.

Minősége: nagyon jó (+)

Megvásárolható: Rózsavölgyi Csokoládé
70 g/ 1210 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése