2012. március 31., szombat

Lindt Excellence 99 %

A Lindtet mindenki ismeri. Valójában azonban a céget Lindt & Sprüngli-ként kellene megnevezni. Anno 1899-ben szállt be Rudolf Lindt a Sprüngli cégbe. Azóta a cég igazi nagyvállalattá nőtte ki magát, hiszen ma már a torinói Caffarel és a San Francisco-beli Ghiradelli is hozzá tartozik.

E csokinak a csomagolása is igazi profizmusra vall, de a 99 % ezt meg is követeli. Műanyag tálca, fóliaburkolás, ahogy azt kell. Ha még visszazárható is lenne a csomagolás, akkor aztán már nem is kívánhatnánk többet.


Na, ez a„dark chocolate”. Fekete színű, fényes, selymes felületű. Törése, mint a fakérgének lehántolása, avagy a palalemez roppanása, iskolapélda. Illata intenzív, gazdag. Friss széna, méz, virágok, csodás! Sokat vártam az íztől is, de jött sajnos a csalódás. Rendkívül keserű (milyen legyen ekkora kakaótartalommal?), savanykás. A zamatok valahogy nincsenek a helyükön, gumis, füstös, gyógyszeres. Szemcsés kissé. A szájban ugyan olyan jól roppan, mint törve, de aztán a szájpadlásra ragad. Utóízben füstös kesernye dominál. Az illata lenyűgözött, de az íze nem annyira.

Minőség: átlagos

Megvásárolható: Metró
50 g/ 1000 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése