2012. március 11., vasárnap

Mirco Della Vecchia Pistacchio di Bronte

Mirco Della Vecchiáról az előzőeken túl (Lásd Cannella) még annyit érdemes elmondani, hogy egy Guiness rekord-gyűjtő úri emberről van szó, mind az extra csokijai, mind pedig a gigantikus fagyijai révén híres fanatikus. Ma már nemcsak az olasz honban, hanem például Japánban és Oroszországban is ismertek csokijai. A Cannella nem nyűgözött le (bár lehet, hogy túl kritikus voltam vele szemben), hát kapott még egy esélyt ez a cukrász.

A korábbiakban jellemzett ízléses, praktikus dupla csomagolás jellemzi ezt a terméket is. Szándékos a szóhasználat, hiszen a fehércsokoládét valójában nem is hívhatnám csokoládénak, hiszen nem kakaómasszából, hanem „csupán” kakaóvajból készül. Ahogy a neve már sokat sejtet, pisztáciás fehércsokoládé került ezúttal a kezeim közé. Méghozzá nem is akármilyen pisztáciáról van itt, kérem szó. A híres bronte-i termőhelyről származik.

Illata amolyan fehércsokis, vajas-krémes. 35 % kakaóvajtartalma az ízérzetet nagymértékben befolyásolja. Ez a termék selymes tapintású. Mind a kézben, mind pedig a szájban jól olvad. Lágy. Édessége nem uralkodik el, sőt a nagyon finom pisztácia révén szinte fel sem tűnik. Nem beszélve arról, hogy a fehércsoki ízében némi kellemes savasság is felfedezhető.

Kitűnő összhatás, kár, hogy a képen látható módon csak kevés pisztácia az, aminek fel kell vennie a versenyt a cukrokkal.

Minőség: nagyon jó

Megvásárolható: Mirco Della Vecchia
100 g/ persze ennek sem emlékszem az árára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése