2012. március 2., péntek

FG Kézműves Csokoládé Venezuela

A Nagymarosi Csokoládé termékei Konkoly Rita és Flamich Gábor keze munkáját dicsérik. Az 1932-ben a nagypapa, Galli János által alapított műhely gyümölcse úgy tűnik mostanra ért be igazán. Csokoládéik és bonbonjaik kiváló minőségű alapanyagokból készülnek.

A csokoládé csomagolása a cég 100 g-os táblájának megfelelő formával és színvilággal bír. A csomagolás elején általában a csokoládé történelméből származó motívumok, személyek, vagy istenségek láthatók. Az átlátszó fólia mögött pedig felsejlik maga a csokoládé is. Ez a megoldás igen kedvelt a fogyasztók körében, hiszen sokkal nagyobb bizalommal vásárolunk meg egy terméket, ha látjuk is azt.

A csokoládé szép színű, mély barna, fényes, selymes tapintású. Általában a venezuelai csokikra jellemző illatjegyek a kajszi, mazsola, dohány, édesgyökér, vegetalitás. Ugyanez jellemzi ezt a csokoládét is. A szájban jól, megfelelően gyorsan olvad, jó állagú. Roppanása megfelelő. Finoman savas és kesernyés. A 72 % kakaótartalom határozott ízvilágot kölcsönöz a csokinak, de nem uralkodik el. Kóstolgatva szépen visszaköszönnek az illatjegyek, bár kicsit visszafogottabban. A cukor is jó mennyiségű és súlyú a csoki „összképében”.

Az alkotórészek között a kakaómassza, a cukor, a kakaóvaj és Bourbon vanília mellett nincs más, sem aromák, sem lecitin. A konsírozás (gyúrókeverés) ez alapján igen alapos lehetett a csokikészítés során, hiszen jó a csoki textúrája. Lecsengése lehetne kicsit hosszabb.

Minősége: nagyon jó  

Megvásárolható: vinoWonka Csokoládé és Borbár
100 g/ 1350 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése