2012. március 11., vasárnap

Mirco Della Vecchia Cannella

Mirco Della Vecchia többszörösen díjazott olasz mestercukrász Padernoban. 13 éves kora óta sertepertél cukrászműhelyekben. Mára azonban már nemcsak egy saját műhellyel büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy sorra járulnak hozzá a lelkes követői egy-egy újabb és újabb franchise üzlet nyitásának lehetőségéért.

Én is épp egy ilyenbe toppantam be Riminiben. Ittam egy szuper forrócsokit és gondoltam, vásárolok is egy-két csokoládét. Íme az első értékelése.

Mielőtt kibontjuk ezt a csokoládét érdemes elidőzni a csomagolásánál. A logója egy nagyon fontos design eleme a megjelenésnek, hiszen magára a készítőre emlékeztet. Ötletes. A hátsó oldalon az összetevőkön túl látható, hogy Olaszország mely részén (Velence régióban) készült, milyen táplálkozási értékekkel, milyen profilanalízis (pókhálódiagrammon ábrázolva) pontokkal bír. 72 %-os fahéjas csokoládé. Glutén-, cukor-, GMO-mentes.

Az információáradat után bontsuk végre ki! A belső műanyag dobozból kivéve a csokilapokat egy közepesen intenzív, fahéjbarna, fényesnek nem igazán mondható csokoládé mutatkozik meg. Illatban nem tolakodó, inkább elegánsan diszkrét, viszont összetett: kenyérhéj, likőrösség, méhviasz járja át az orromat.

Eltörve halkan, tompán roppan. A szájban „rideg”. Nem olvad el, nem simul rá a nyelvére az embernek. Sőt, sajnos egy kis szemcsésséget is lehet érezni benne. Ízben a fahéjat hiába keresem. Érzek viszont helyette édesgyökeret és mentát. Totál „After Eight-érzést” keltő. Még a kesernyéssége is megvan hozzá. A savassága nem bántó. A fahéj leginkább csak az utóízében kerül előtérbe. Többet vártam. 

Minőség: jó

Megvásárolható: Mirco Della Vecchia
100 g/ az árra már nem emlékszem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése