2012. március 31., szombat

Heidi Dark Mint & Lemon

Úgy fog tűnni, hogy a blogot támogatja ez a cég, de valójában nem erről van szó. A helyzet az, hogy 9 Heidi táblát kaptam ajándékba az utóbbi időben (még szerencse, hogy mind más)! Valahogy mindenki pont ezt a márkát választotta a boltokban.

A romániai székhelyű Heidi csokoládékészítője svájci gyökerekkel bír. Nem véletlen tehát a csokoládé iránti szeretete.

A Dark sorozat újabb jeles képviselőjét ismerhettem meg „testközelből”. A csomagolás -a „darkok” közül- ennél tetszik a legjobban. Viszonylag jól látható ez esetben a csokoládé képe is. A zöld háttérminta a menta levéllel jól mutat és a citrom sárga színe kicsit megtöri a „sötétséget”.

A csokoládékockák a „szokott” formában láthatók, közepesen mély barna színnel. Apró buborékok csökkentik a megjelenés eleganciáját. Viszont nem morzsás és selymes tapintású. A roppanása halk, de nem tompa.

Illata intenzíven mentás, bár csak 0,5 %-ot tartalmaz (viszont menta aromát is olvashatunk az összetevők között). Illatban az 50 % kakaótartalom kevésbé jut kifejezésre. Inkább, ami érződik még az a cukor édessége.

A fogaim alatt jobban roppan, mint kézben. Érzek még némi szemcsét is, de mint az utólag kiderül a csomagolásról ez a 3 % citromdarabkának (ami szacharózzal, fruktózzal, citromsavval és 10 %-nyi citrommal „készült”) köszönhető. Lassan olvad, talán kicsit krémesebb is lehetne az állaga. Kesernyéje alig nyilvánul meg. Frissítő íze van a menta és a citrom hatása révén. Kicsit csíp a citrom (a citromsav miatt?), szinte olyan, mintha szétrobbanna a számban, amikor ráharapok. A csoki értéke a lecsengése, hiszen kellemes mentás-citromos érzet marad vissza. Nyáron lenne jó fogyasztani.

Minősége: jó

Megvásárolható: Auchan
80 g/ 400 Ft (kb. ajándékba kaptam, így pontos árat nem tudok (ha valaki tudja, írja meg!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése