2012. március 2., péntek

FG Kézműves Csokoládé Tanzánia

A Dunakanyarban lévő csokoládé-műhely különböző ízesítésű bonbonjai és területszelektált csokoládéi egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ami nem is csoda, hiszen mindenki számára elegendő választékkal bírnak. Több mint 130 féle bonbont, illetve csokoládét készítenek.

A csomagolás a híres Afrika-kutató Kittenberger Kálmán számára állít emléket. A zoológus és vadász előszeretettel járt ebben az országban (illetve akkor még Tanganyikában). A több mint 10 nemzeti parkkal bíró, kelet-afrikai ország rendkívül gazdag állatvilággal bír. Trópusi éghajlata pedig a kakaóbab-termelésre is alkalmassá teszi. A tanzániai csokikról az a hír járja, hogy gyümölcsösek, csípősek és fűszeresek. Ez több mint kecsegtető. Kóstoljuk meg ezt a 75 %-os csokoládét, ahogy mi is ezt tettük! Ezúttal ismét többedmagammal vettem górcső alá ezt a csokit, íme a véleményünk.

Mély barna színű. Szép fényű, sima felületű csokoládé. Roppanása tompa. Illata nagyon finom. Sokáig szagolgattuk. Összetett: kávé, dohány, méz és a kedvencem méhviasz is érződik benne. Sem kézben, sem szájban nem olvad el gyorsan, de ez nem is olyan nagy baj, hiszen így fokozatosan „adagolja” a csoki a zamatokat. Finom savai, bársonyos csersavai mindenkit lenyűgöztek. Csípősséget nem éreztünk. A gyümölcsök is háttérbe húzódtak most, inkább a kellemesen fűszeres ízek kerültek előtérbe. Hosszú lecsengése emlékezetessé tette ezt a csokoládét.

Minőség: kiemelkedő!   

72 g/ 1190 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése