2014. január 4., szombat

Poco Dolce Mayan Chile Bar

A Poco Dolce egy san francisco-i kézműves csokoládémanufaktúra, amelyről egy korábbi írásunkban már részletesebben meséltünk.

Hasonlóan az előző csokihoz, ez is egy bittersweet-kategóriás tábla. Tehát nem a cukron, hanem a kakaón van a hangsúly esetében. Ráadásul még kétféle chilivel és fahéjjal is megspékelték az igazán ínyencek kedvéért. A Madécasse fahéj-sakay chili csokija is hasonló elképzelésen alapul és micsoda remek ízek jöttek ki belőle a fűszerek által! Reménykedtünk, hogy ebben az esetben is hasonló véleményen leszünk a kóstoló után.

Szép fahéjbarna csomagolását kibontva, jó fénnyel, éles roppanással, mélybarna színnel indít a csoki. Kicsit a felülete viszont légbuborékos.

Illata lágy, visszafogottan kakaós. Érződik a fahéj és szinte parfümös, ha kicsit tovább szagolgatjuk. Ízben ugyanezt a lágyságot érezni a csoki részéről, persze a chili és a fahéj rövid idő múltán átveszik a terepet. Érdekes, hogy az édeskés-fűszeres ízek szinte melegséggel töltik el az embert. El tudnánk képzelni, mint egy jó forrócsokialapot ezt a csokit. Télen kortyolgatva, garantáltan boldogsággal telne meg tőle testünk-lelkünk.

A közepén egy pillanatra felvillan egy kis sósság és fás érzet is, de szerencsére ezek nem sokáig maradnak meg. Lecsengésében sokkal inkább az az édesség köszön vissza, amit korábban is említettünk, az utolsó pillanatban pedig úgy érezzük, mintha égetne a csoki chilissége.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Poco Dolce
50 g/ 6,5 $

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése