2014. január 30., csütörtök

Dolfin Menta leveles étcsokoládé

A Dolfin-család ízesített csokijai közül ezúttal a mentást elemezgettük kicsit barátokkal. Volt, akinek ízlett a kóstolók közül, volt, akinek nem. Nem egyszerű a helyzete egy ilyen csokoládénak, hiszen az After Eight után mindenki azt az ízt keresi benne, vagy épp attól igyekszik távoltartani magát, mint, amit a jól ismert márka terméke nyújt. A mentát kombinálni étcsokival ezért tehát merész ötlet. Legalábbis itthon nem biztos, hogy könnyű eladni. Pedig a menta nagyon egészséges, amellett, hogy fertőtlenítő, emésztést segítő, görcsoldó hatású és nem utolsó sorban frissít, élénkít. Ez utóbbi erre a csokira is jellemző. Na, de ne szaladjunk előre az ízekhez, inkább haladjunk csak szépen sorban!

A halvány zöldeskékes csomagolás talán kicsit diszkrétebb a kelleténél. Éppen csak egy mentaágacska jelzi, hogy mire számíthatunk, így a feliratok szerepe megnő. Mondjuk az, hogy „Noir aux Feuilles de Menthe” sem biztos, hogy feltétlen közelebb hozza az ember szívéhez a csokit. Ha még mindig nem teljesen biztos az ember a dolgában, akkor nem marad más hátra, mint, hogy elolvassa a magyar tájékoztatást a csoki hátoldalán.

Ha mindezek alapján felkeltette érdeklődésünket ez a tábla, mert szeretjük a mentás csokoládét, akkor az illatban biztosan nem fogunk csalódni. Intenzíven mentás. Szép fényes a felülete, sima, középmélybarna. Közepesen olvadékony kézben, egész jól roppan.

A csokoládé maga ízben is nehezen jut érvényre, csak a háttérben, egy ütemmel lemaradva tudja kísérni a mentát. A mentalevelek apró szemcsék formájában gazdagítják a csokit. Ilyen dózisban szétrágva nem is várhatunk mást, mint az élénk aromás ízeket. Ez a csoki nemcsak élénk, de ténylegesen élénkít is. Ha még egy kis citrussal kombinálták volna, akkor szó szerint olyan lenne, mint egy üdítő. Azért így sem rossz. Kicsit édeskés, annak ellenére, hogy étcsokiról van szó. 52 %-os a kakaótartalma, így jut azért hely benne a cukornak is bőven.

Lecsengése hosszan friss mentás, a csoki minimális kesernyéjével kiegészülve. Reggel munka előtt egy pár falat belőle nemcsak a lehelletünket, hanem a gondolkodásunkat is frissíti, serkenti.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: jócsoki.hu (Ráday utcai Csokibolt)
70 g/ 950 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése