2014. január 7., kedd

Café-Tasse Noir Amandes

A Café-Tasse egy belga csokoládémárka. Egy bruxelles-i hagyományos, mégis nagyon, ahogy ők maguk fogalmaznak „up-to-date” csokiműhely.

Bruxelles-nek számomra kivételes varázsa van. Ahogy ez a csokimanufaktúra, úgy a város is egyszerre modern és tradícionális. Amikor sétálgat az ember a főtéren, izgalmas pezsgés lengi körül. A régen a céhesmesterek főtereként szolgáló városrész ma is nyüzsög, bár inkább a turisták hadától.

Ugyanakkor, ha az EU Parlament épületére, vagy az Atomiumra gondolok, sokkalta inkább egy mai kor városképe jelenik meg előttem. Milyen büszkén is feszítettem egy fotó kedvéért az előbbi előtt 2003-ban, amikor még nem voltunk EU-tagok! Pedig azért a gótikus városnegyedek patinás épületei sokkal közelebb állnak a szívemhez.

Ami még érdekes emlék számomra, hogy ebben a városban láttam életemben először „kétdimenziós” fákat. Én csak így hívom a kilapított, a metszéssel egy síkba terelt furmányos kreációkat, amik az ottani parkokban feszítenek.
  
Miközben írom ezt a bejegyzést épp egy kis chillout zene szól a háttérben, nézegetem a Café Tasse weboldalát, amelyből ugyanaz a letisztult szépség árad, mint az általam kóstolt csoki csomagolásából és valahogy úgy érzem a zene és ez a csoki különös harmóniába kerül egymással. Nagyon szép a „ruhája” ennek a csokinak.

A táblán a márkanév szintén szépen díszlik a sorokon. Fényes, selymes tapintású, de csak alig roppan. Az apró manduladarabkák rögtön szembetűnnek, merthogy az 57 %-os étcsokialapot pirított mandulával ízesítették. Illatában is ez a meghatározó.

Ahogy várom, hogy elolvadjon az első falatka, azt érzem, inkább kicsit ragadós lesz az állaga, mintsem, hogy lágyan olvadozó. Az íze viszont finom, mézes, fahéjas benyomású és persze mandulás. Sokkal gazdagabb ízben, mint az illatban. Az édessége nem ül rá a csokoládé kakaós jegyeire. Kesernyéssége is csak cseppnyit érezhető.

Lecsengése meglepően hosszú, újra felvillan a fahéj, de a végére már határozottan csak a mandula marad meg.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Endorfine Csokoládébolt
85 g/ 1390 Ft 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése