2014. január 22., szerda

Hauswirth Schokolade mit ganzen Haselnüssen

Az osztrák Hauswirth Csokoládéműhely elődjét id. Franz Hauswirth alapította 1949-ben, Bécsben. Akkor még elsősorban cukrászdaként működött a hely, de rövid idő elteltével már csokoládéfigurákat is készítettek. Aztán pár év múlva megfordult a helyzet és kezdtek alábbhagyni a cukrásztermékek készítésével és inkább a csokoládéra álltak át.
Az 1960-as években már az eredeti műhely túl kicsinek bizonyult, így átrakták székhelyüket a id. Franz Hauswirth szülőfalujába, a burgenlandi Kittsee-be.

Miután fia, ifj. Franz Hauswirth átvette a cég irányítását a Hauswirth üzem Ausztria legnagyobb csokitermék előállítói közé nőtte ki magát. Ma már 120 alkalmazottja van és körülbelül 2.000 tonna kakaómasszából állítanak elő éves szinten csokoládét. Ez tehát nem egy kis kézműves volumen, annyi biztos!

Az egész mogyorós csokoládé vékony fóliás, egyszerű csomagolása is arról tanúskodik, hogy a hétköznapokra és nem ünnepi alkalmakra szánták. Nem akar senkit elbűvölni, így is van rendjén, tegye azt inkább a belső!

Akkor lássuk is, hogy mit tud egy ilyen jellegű csoki! Kicsit morzsás, de alapvetően szép fényes a felülete. Illatában finoman tejes. Nehéz eltörni. Nem ad éles hangot inkább tompán roppan.

A mogyoró nincs megpirítva, így jobban jön a vegetális jellege, de attól még finom. Kicsit lehetne azonban több is belőle, szó mi szó fukarkodtak vele.

A 30 %-os tejcsokinak megfelelően tejes az íze a csokoládénak. Lecsengése közepes hosszú, tejes és vaníliás.

Nem egy bonyolult csokoládé, de a tömegtermelésűek között megállja a helyét.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Hauswirth
80 g/ kb. 0,50 €

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése