2013. december 30., hétfő

Recchiuti Semisweet

Az amerikai  Recchiuti manufaktúra egy igazi kuriózum a piacon, nevükhöz különleges bonbonok, csokoládék, sütemények, sajátos hangulatú kis kávézó fűződik. Michael Recchiuti és felesége San Francisco-ban követi el csokis vétségeit.

Közülük most egy nevében nem túl sokat mondó, de legalább a leírásában sem túl kifejező „bűneset” kerül felderítésre. A titokzatosság az USÁ-ban engedélyezett. Az hogy nincs feltüntetve rajta a kakaószárazanyag-tartalom, teljesen normális. A semisweet kategória gyakorlatilag nincs teljesen leszabályozva. A lényeg, hogy kevesebb a kakaótartalma az ilyen csokinak, mint a bittersweetnek. Ugyanakkor ez sem tartalmaz tejet. Általában 50 % körül mozog a kakaó mennyisége az ilyen csokikban, de ez nem törvényszerű.

Mindettől függetlenül, azért sikerült kinyomozni, hogy ebben a táblában, kb. 64 % a kakaótartalom.

A csomagolása modern, érdekes ötlet, hogy a tetején-vagyis a tábla alsó harmadában nyílik. A csoki felszínén olvasható és látható feliratok, mintázat szép, ízléses. A tábla színe enyhén vöröses középmély barna. Jól roppan, egyenletes törésvonallal. Felülete sima.

Illata komplex, pipadohányos, méhviaszos és enyhén földes. Ízében ezek az aromák keverednek a kakaó kesernyésségével, ami szerencsére nemhogy nem bántó, hanem egyenesen kellemes, bársonyos.

Lecsengése közepesen hosszú, kakaós ízekkel. A cukortartalma sem a végén, sem közben nem lóg ki. A savak nem jellemzők rá. Sokrétű, de nem lehengerlő csoki.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Recchiuti
85 g/ 7,50 $

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése