2013. december 28., szombat

Cailler Sublim Lait & Caramel

Pointe de Sel, egész pontosan ezzel lesz teljes a csoki neve. Voltaképpen tehát sóskaramellel ízesített tejcsokoládéról van itt kérem szó. Svájc egyik, ha nem a legnagyobb történelmi múlttal bíró csokoládüzeméből származik ez a csinos tábla. Az 1800-as évek elején Francois-Louis Cailler által alapított cég és márkanév kis kitérővel (néhány évtizedig a Nestlé csoport égisze alatt futott, majd visszavásárolták) máig megőrizte függetlenségét a svájci igencsak telített piacon.

A csoki egy manapság divatos ízesítéssel operál, a svájci krémes tejcsoki sóskaramell-darabokkal sokak kedvence. A csomagolás is ehhez mérten igényes. A meleg narancsos színek arany dombornyomásos betűkkel igazán telitalálatot jelentenek. Ízléses, mondhatni vásárlásösztönző külső.

Belsőleg elemezgetve, a csoki formavilága nagyon tetszik. Lévén, hogy soha nem láttam még ilyen megoldást, tetszetős és ötletes (ettől persze lehet, hogy más csokiknál is van ilyen). Lényeg, a szépen hullámzó „kockák”, ahogy megfogom és török belőlük, szinte idomulnak újjaimhoz. Felülete fényes és sima, de amikor végighúzom a kezem rajta, kissé ragadósnak érzem. Nem roppan, viszont cserébe nagyon olvadékony. Világosbarna színű. Mindösszesen 28 % kakaótartalmú, ezért adódik a világosság.

Illatában semmi flikk-flakk nincs, tejes és karamelles. Jó tejcsokiízek jönnek ezután, meg a karamell (ahogy szétrágcsálom, közben eléggé ragadóssá válik az egész), a legvégén érkezik meg egy finom sós érzet. Szerencsére nem estek túlzásba a só tekintetében, így nem uralkodik el mindenen. Olvadékonysága most is jellemző. Közepesen hosszú lecsengésű.

A tejcsoki része egyszerű, de jó. A karamell ragadós, de jó. A só pont annyi, ami kell. Így azt mondhatjuk, egész jó ez a csoki.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Cailler

100 g/ ??? (ajándék volt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése