2013. december 27., péntek

Fabric Arriba levendulával és kajszival

A Fabric csokik nálunk visszatérő vendégek. Lassan talán eljutunk a sor végéig is, de mire ez megtörténne, addigra Viki, a csokikészítő bizonyára kitalál majd valami újat...A manufakturát épp ezért nem mutatjuk most ismét be, hanem inkább in medias res kezdjük is a csoki jellemzésével.

Ez a csomagolás nem árul zsákbamacskát. Az átlátszó fóliának köszönhetően látjuk, „mi vár ránk.” A rózsaszín szalag, a csipkés hátsó lap, a szivecskés csipkeminta mind-mind kedvességet sugároz. Ha ezzel lepjük meg szerettünket, biztosan örül neki. Ha megkóstolja, akkor pedig tutira kér is még belőle. Miért? Lásd: alább!

Az alapcsoki egy sokak által kedvelt és használt Arriba. Virágossága, kellemes tejcsokis érzete és a 39 % kakaótartalom melletti viszonylag sok cukor keltette édessége gyorsan belopja magát az emberek szívébe. Nem csoda a népszerűsége.

Jól olvad, szép fényű, sima felületű. A kellően vékony tábla hátoldalán csücsülő kajszidarabkák igazán dekoratívak. Ahogy törünk belőle, annak hangja is egész jó. Mindent tud, ami obligát.

Illata azonban a levendulakivonat és a liofilizált sárgabarack, alias kajszi által teljesedik ki igazán. Ha kicsit odafigyelünk, érezzük, hogy először a levendula, majd a kajszi és végül a tejcsoki tejessége férkőzik szaglóidegünk közelébe.

Bár tudjuk, hogy valójában az ízeket retronazálisan, vagyis az orrunkon keresztül érezzük (kivéve az alapízeket), azért mi most mégis azzal a képzavarral élnénk, ha az ízlelőbimbóink táncolni tudnának, akkor e csoki elmajszolásakor bizonyára meg is tennék örömükben.

Jól eltalált a levendula kesernyés-édessége, a csoki édessége, a kajszi édes-savas aránya. A telt, de nem tömzsi zamatok hosszan megmaradnak az ember szájában. Nagyon finom, annyira, hogy egy tábla gyakorlatilag egy szempillantás alatt szublimál, csak az üres fólia marad nyomában.

Az Arribának már sokféle olvasatával találkoztunk, és a levendula is be-bejátszik egy-egy csokinál, de ez a kombináció talán az egyik, ha nem a legjobb!

Minősége: kiemelkedő (a harmóniát nagyra értékeltük!)

Megvásárolható: Fabric Csokoládé
80 g/ 1380 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése