2013. december 27., péntek

Szántó Tibor House Blend Superior

Tibor azon kevés hazai csokoládémesterek egyike, akik csokijaikkal nemzetközi versenyekre is bátran neveznek. Na, nem mintha mások csokijai között ne lennének nagyon finomak, de azért egy komoly versenyen csak olyan csokival érdemes indulni, ami különösen kiemelkedő.

Ez a csoki nemcsak az Academy of Chocolate bronzérmét, hanem a brit Great Taste Award egy csillagos minősítését is kiérdemelte. Előbbiről már sokat zengtünk korábban, utóbbi díjazásról csak annyit, hogy több száz szakértő zsűritag méregeti, vakteszt keretében a szerte a világból benevezett élelmiszerek kül-és belbecsét. Vannak olyanok (a többség), amelyek egyáltalán nem kerülnek értékelés alá, vagyis a második körbe sem és vannak olyanok, amelyeket pedig kiemelnek, mint az év legjobb termékei. Ez a csoki most egy csillaggal díjaztattatott.

A csomagolás utal a nevében is olvasható a „ház blendje” kifejezésre. Vagyis arra, hogy Tibor maga válogatta hozzá az alapanyagot, Criollo típusú kakaóbabokból, Venezuela Grand Cru területeiről, vagyis a legjobb termőhelyeiről.

A 70 %-os étcsokoládé mélybarna színében pici vörösességet vélek felfedezni. Vékony, nagyon sima felületű tábla, kellő fénnyel, jó roppanással.

Illata telt, finoman kakaós, ásványos, édes és lehelletnyit savas is. Ízében a kakaóíz még intenzívebb, mélyebb. Pörkölt magvak, avaros, egyszerre vegetatív és gyümölcsös (engem a kökényre emlékeztető) ízek tobzódnak benne. Cseranyagai alig érezhetőek, savai enyhék. Olvadékony, de nem folyós. Utóíze sokáig megmarad, kellemes cserességgel és fűszerekkel búcsúzik.

Az igazi, sallangoktól mentes, tiszta kakaóíz különösen tetszik benne.

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Szántó Tibor Csokoládék
60 g/ 1490 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése