2012. július 1., vasárnap

Heidi Summer Venture Cote D’Azur

A romániai Heidi ismét egy újdonsággal rukkolt elő. Summer Venture sorozata a frissítők ízeinek jegyében, fiatalos lendülettel veszi fel a harcot a nyári „pangó” csokoládé-szezonnal.

A sorozat egyik tagját én is megkóstoltam, mégpedig a francia Riviéra után egyszerűen csak Cote D’Azurnek kereszteltet. Ebben a könnyű kis koktélban ötvözték a citrom, a vérnarancs és mandula ízét a 30 %-os tejcsokoládéval.

A csomagolás narancssárgás színei a szintén a dobozon látható napnyugtás képhez igazodnak. A reklámkampányban olvasható festett, idillikus kép romantikája köszön vissza a designban is. A citrom és a vérnarancs színeivel nekem már kicsit sok ez a kavalkád. Egyébként általában tetszeni szokott a Heidi csokik megjelenése, de ez most nem fogott meg. Lehet, hogy öregszem? A fiatalos harsány színek már nem nekem valók…

Őzbarna, kissé matt színnel és nagyfokú olvadékonysággal indult útjára a csokoládé az érzékek világa felé. Látványra talán lehetne kicsit szebb is. Tapintása is ennek megfelelően kissé ragadós.
Ha a hallásunkra hagyatkozunk, akkor egy tejcsokihoz méltóan tompán roppan. E tekintetben nem is vártam katartikus élményt.

Illatában a kandírozott narancshéj jelenik meg, elég erősen.

Lassan el is jutunk az ötödik érzékünkhöz, nevezetesen az ízleléshez. Ízeiben már többet mutat: a vérnarancs, méz és vanília szalad át a számon, hogy aztán lecsengésében a kandírozott citromnak átadhassa a helyet. A mandula és a csokoládé íze kevésbé jön át, ellenben sajnos a cukoré igen. Nagyon édes.

Mindent összevetve az ötlet jó, csak egy kicsit lehetne „finomítani”.

Minősége: jó

Megvásárolható: Ázsia Center
100 g/ 320 Ft (!!!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése