2012. július 30., hétfő

AMEDEI Tuscany, Toscano Brown Cioccolato Al Latte

Cecilia Tessieri azon kevesek egyike, aki elmondhatja magáról, hogy hölgy létére a Maitre Chocolatier cím tulajdonosa. Az a Cecilia Tessieri, aki testvérével az olasz AMEDEI alapítója, mely egy sikeres, egyedi és innovatív családi vállalkozás. A cég gyakorolja a teljes termelési folyamat irányítását és felügyeletét, a kakaóbab szüretelésétől a késztermékig.

Nagy figyelmet fordítanak a részletekre, és e kiválóság iránti vágyuk elismeréseként az Amedei megkapta a Londoni Csokoládé Akadémia tekintélyes "Golden Bean" díját a "bean to bar" kategóriában négy egymást követő évben.

A most kóstolt 32 %-os tejcsokoládé pedig elnyerte a World Chocolate Awards Ezüst Érmét.

Ezek után már tényleg kíváncsi lettem, hogy ez tényleg ennyire finom?

Nézzük a csomagolást! Elegáns, világos-acél kék, belső oldalán a teljes portfólió. Ez tetszik, legalább meg tudom nézni, mit szeretnék legközelebb megkóstolni!

Sajnos én tejcsokoládé kedvelő vagyok, illetve a jó csokoládét szeretem, de ha választanom kell, akkor marad a tej, és most nem is akármilyen! Olvasom az összetételt és van itt sok minden, nádcukor, zsíros tejpor, vanília, 15% mogyoró. Na, de nyitom is már gyorsan. Ami rögtön megcsapja az orrom, az az intenzív tejes illat, pontosabban a tej illata. De nem az a „dobozostartós” fajta, hanem az igazi, frissen fejt tejé, de nem animális, hanem kellemes!

Színe matt, világos barna, kicsit tapad a kezemhez, ahogy eltöröm, mert elég olvadékony. Némi levegőzés után kicsit füstös illat jön elő.  Ideje megkóstolni. Első gondolatom, hogy jé, ez nem édes! Amennyire nem édes, annyira selymes, nem tapad a szájpadlásra, ahogy szépen elolvad a szájban. Kellemes, vanília íze van, de nem túl hosszú és intenzív. Viszont annyira kellemes és könnyed, hogy bátran állíthatom, én még ilyen finom tejcsokoládét nem is emlékszem, hogy ettem volna. Az a furcsa, hogy semmi különös vagy kiemelkedő dolgot nem tudok megemlíteni, de annyira harmonikus az íze, semmi nem lóg ki belőle, hogy egyszerűen így finom. Úgy jó, ahogy van! Aki szereti a tejcsokit, annak mindenképpen meg kell kóstolnia.

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Csokoládénet
50 g/ 1500 Ft

A terméket jellemezte: Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése