2012. július 12., csütörtök

Alnatura Feine Bitter Schokolade

A több mint 1000 különböző bio óélelmiszert forgalmazó német céget Dr. Götz E. Rehn alapította 1984-ben.

A 70 %-os szintén ökológiai gazdálkodásból származó csokoládé csomagolása puritán, nem hivalkodó. A barna papíron kakaóhüvelyek és csokoládékockák adják az egyetlen „díszítő” motívumot.

A csokoládé összetevői sem tobzódnak (szerencsére) a különböző kiegészítő anyagokban: kakaómassza, nádcukor és kakaóvaj mindössze, amiből áll.

Sajnos kibontva a kakaóvaj kiválása nagyon is szembetűnő (ez persze nem csupán a csokoládéra, hanem akár az esetleges rossz tárolásra is visszavezethető). Tapintása kifejezetten selymes. Színe közepesen mély barna (már amennyire ezt meg lehet így ítélni).

Jól roppan. A szájban nem olvad, kemény marad sokáig. Illata visszafogott, mézes talán. Az ízében is van egy halvány mézes vonal, aztán jön a kakaó maga, egy kis fásság, finom füstösség és végül a fahéj kellemes, de rövid lecsengése. A csersavak és savak szinte nem is érezhetők ebben a csokiban. Jó, hogy ez nem a túl sok cukor miatt van. A cukor aránya és súlya nem lehengerlő. Az összbenyomáshoz még hozzátartozik, hogy picit szárít a csoki a legvégén (ennyi a csersavak hatása).

Tiszta, jó ízű, egyszerű csokoládé.

Minősége: jó

Megvásárolható: Drogerie Markt
100 g/ 500 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése