2012. július 19., csütörtök

Csokoládia Rózsaszirmos Vanuatu

A Csokoládia területszelektált csokijai közül nekem ez az egyik kedvenc termőhelyem. A tejcsokoládét ezúttal egy kiskristályosított rózsaszirommal spékelték meg.

Manapság már egyre több ehető virágot használ fel a gasztronómia, elég, ha csak az ibolyára, az árvácskára, tulipánra, vagy az akác- és bodzavirágra gondolunk. A rózsa, amellett, hogy szépen díszlik a kertünkben élelmiszerként is fogyasztható. Kíváncsi voltam, hogy kijönnek-e a jellegzetes illatai, ízei egy ilyen karakteres csokoládéban.

A csomagolás a már jól ismert méltóságteljes, „betekintő ablakos”, barna dobozka, belül pedig egy záró fólia, amelyeken keresztül is jól látszik a szirmok egyenletes elszórása a csoki felületén. A tapintása sima, színe közepesen mély barna, a 44 %-os kakaótartalomnak megfelelő. Picit forgácsolódik, törve, nem roppan úgy, mint egy étcsoki, természetesen.

Illata inkább a csokoládé jegyeit mutatja, a rózsa alig, vagy szinte egyáltalán nem érződik. Inkább tejszínes, vaníliás, kissé sajtos illatok fedezhetők fel benne.
A csokoládé olvadékony a szájban, a rózsaszirom pedig ropogós. A rózsa önállóan kóstolva igazán rózsaolajas, intenzív. A csokiban viszont kevésbé jut érvényre. Jók együtt, de a csoki füstös-krémessége a döntő. Talán kicsit tömény is az összhatás.

A lecsengés édes, krémes és rózsás (itt érvényesül a virágunk a leginkább). A vége kifejezetten finom vaníliás-rózsás, üdítő hatású.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Csokoládia
100 g/ 1200 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése