2012. június 13., szerda

Alce nero cioccolato fondente con açai

Az olasz Alce nero márka mögött biotermékek sora rejlik a kávétól, az olivaolajon át a csokoládéig. Mindezeket igyekeznek saját alapanyag felhasználásával előállítani a kezdetektől, azaz 1978-tól fogva. A csokoládék összetevőit is organikus és ráadásul fairtrade cégektől vásárolják fel, többek közt Peruból, Costa Ricából, Brazíliából.

Ennek a csokoládénak a kakaóbabja Peruból származik. 100 %-ban organikus termék, ami 62 % kakaótartalommal és mellesleg açai-tartalommal is bír. Az amazóniai pálmafaj termése, az acai bogyó a világ egyik legegészségesebb ún. szupergyümölcse. Magas a vitamin, ásványianyag-tartalma és az ORAC értéke is, ami nem más, mint az élelmiszerek antioxidáns hatása. Gyakorlatilag ez a termés az aszalt szilvával, gránátalmával, áfonyával áll az élbolyban a „ranglistákon”. Ha ezt párosítjuk csokoládéval, akkor garantáltan sokat tettünk az egészségünkért.

A perui csokink csomagolása kissé talán túlzsúfolt információ halmazzal próbálja levenni a lábáról a vásárlót. Maga a csokoládé közepesen mély szürkés-barnás színnel, kicsi fedettséggel és selymes tapintással nyit. Rajta hat darab kockában, hat darab kakaó hüvely mintája látható.

Illata szezámmagra emlékeztet. Ízben a pörkölt magvasság tovább folytatódik, tökmag, napraforgó zamataival. Közepesen olvadékony. Ízében még szép savak, finom kesernyésség is megfigyelhető. Jó cukor és sav aránnyal bír. Nem hosszú, de kifejezetten emlékezetes csokoládé.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Harmónia Reformház
100 g/ 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése