2012. június 12., kedd

Riquet Zartbitter

A Riquet cég története egészen 1745-ig nyúlik vissza. Eleinte teaimporttal foglalkoztak, majd később váltottak a csokoládék, pralinék irányába. Még Johann Wolfgang Goethe is szívesen vásárolta Riquet termékeket. Mára azonban a cég megszűnt önálló vállalkozásként működni, az Aldi beszállítójaként tevékenykedő berlini Storck beolvasztotta.

Egyszerű csomagolású, pirosas-barnás papírborítás némi kakaóhüvellyel díszítve és alufólia belül. Érdekes ötlet viszont, hogy a csomagolás mintázata és feliratai nem a megszokott függőleges helyzetűek, hanem vízszintes elrendezésűek.

Kibontva morzsalékos, roppanása nem tökéletes, de egész jó. Törésvonala is morzsás. Felülete matt, sima, egyenletes, nem szemcsés, nem légbuborékos. Színe mélybarna enyhén vöröses tónussal. Illata tiszta, nem intenzív. Halványan felsejlik benne a méz, a kakaó, a szilvalekvár. Idáig tetszik.

Íze savanykás, füstös, pörkölt magvas, cukros. A sav-cukor egyensúly nem érezhető. Lecsengése nem hosszú, sav és füst érzete marad vissza a szájban. A magyar címkén a következő megnevezés áll: „Finom keserű csokoládé”. Illata jó is, de az íze azért lehetne „finomabb” is. Figyelemre méltó még az ára!

Minősége: átlagos

Megvásárolható: Aldi
100 g/ 180 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése