2012. június 6., szerda

Vivani Feine Bitter organic dark csokoládé

A Vivani cég egy családi vállalkozás, amelynek székhelye Herford (Németország) és alapítója Ludwig Weinrich, aki az organikus termékek iránti elkötelezettségéről tesz tanúbizonyságot minden egyes tábla csokoládéjával.

Ehhez a 71 %-os biocsokoládéhoz is ellenőrzött, vegyszermentesen termesztett kakaóbabból készült port, finomítatlan nádcukrot, valamint természetes vanília kivonatot használtak fel. Lecitin nincs benne, hiszen azt nem adnak egyik csokijukhoz sem. 18 órán át konsírozzák a kakaó masszát, elérve ezzel azt, hogy az emulziós anyagot ki lehessen iktatni a csokoládékészítésből. A Savoir Vivre („azaz elegánsan jól élni”) magazin maximális pontszámra értékelte ezt a csokit! És mi a helyzet velünk? Íme:

Kellemes megjelenésű csomagolását Anette Wessel rajza teszi egyedivé. A csoki felülete matt, poros, szürkésfekete színű. Tapintása mindazonáltal még selymesnek mondható.

Illata vegetális, bodzás-lestyános. Állaga kemény, épphogy, de roppanós és nem szemcsés, viszont nem is olvad szét oly könnyen. Íze kesernyés, illetve kevésbé finoman savanykás.

Utóízben a kesernyén túl ismét a vegetalitás jelenik meg, a legvégén hozva a legfinomabb földes, kakaós zamatokat.

Minősége: jó

Megvásárolható: Életház Biocentrum
100 g/ 600 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése