2012. június 5., kedd

Pralus São Tomé & Principle

Az apró vulkanikus São Tomé és Príncipe szigetek a Guineai-öbölben fekszenek, felszínüket sűrű hegyvidéki dzsungel, és hatalmas ültetvények tarkítják. Gazdaságuk egyre inkább a kakaótól függ, ezt a tényt felismerve helyi termelők megpróbáltak egy olyan intenzív, mással össze nem téveszthető egyedi aromát „megalkotni”, amely máshol nem található Afrikában. Ezt azzal tudták elérni, hogy az itt termesztett fák nagyon tiszta genetikai állománnyal rendelkeznek.
Ezek után lássuk a csokit! A csomagolás elegáns, nagyon tetszenek a színei. Megnézve az összetevőit láthatjuk, hogy nem tartalmaz vaníliát, de extra kakaóvajat igen. Ez érezhető az olvadékonyságán, és a selymes állagán is. Ez a 75 %-os csokoládé Forastero kakaóbabból készült, mely egy ellenálló, elterjedt fajta.
Kinyitás után rögtön megtalál egy intenzív pipadohány illat. A színe sötétbarna, felszínén nyomott minta, törésvonala kicsit rusztikus, olyan, mintha egy szelet brownie-t vágtunk volna el.

Amit először megéreztem az a pörkölt, kicsit kozmás, babkávé íz, némi karamellával keverve, enyhe viaszossága hamar elmúlik. A szájban gyorsan, de egyenletesen olvad. Savtartalma alacsony, finoman kesernyés és csak enyhén csersavas, klasszikus kakaó íze mély és lágy, mely közepesen hosszú lecsengésű.

Nem vagyok egy étcsokoládé-mániás, de ezt a csokit bármikor szívesen megenném!

Minősége: nagyon jó (+)

Megvásárolható: Csokoládénet
50 g/ 1320 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése