2012. június 11., hétfő

Oxfam Dark Chocolate

Az ausztráliai Oxfam egy több ország határain átívelő jótékonysági kezdeményezés, amelynek célja a szegénység elleni küzdelem. Ennek keretében olyan kézműves termékeket forgalmaznak, amelyekkel támogatni tudják az elmaradott országok hátrányos helyzetű lakóit. Ezek a termékek igen széles palettán mozognak a ruházati cikkektől a konyhai dekoráción át a csokoládéig szinte minden megtalálható a kínálatukban.

Ez a csokoládé egy organikus termesztésből származó és az előbbieknek megfelelően fairtrade termék. A kakaóbab termőhelyei Paraguay, Peru és a Dominikai Köztársaság. Összetevői: biokakaómassza, nádcukor, biokakaóvaj, kakaópor és szójalecitin. Az összes kakaó szárazanyag-tartalma pedig 71 %.

Ezek voltak a háttérinformációk, most pedig következzen maga a csokoládé! Dupla csomagolású, belül egy alufólia védi a csokoládé aromáit. Felülete kicsit opálos és ragadós. Illata tiszta, „csokoládés” pörkölési aromákkal. Roppanása jó, a törésvonala egyenletes. Nem olvadékony.

Íze erőteljes, kemény karakterű. Keserű csokoládé ízét le sem tagadhatja. Savai finomak, csersavai határozottak. Lecsengése már barátságosabb, mézes. Nem hosszú, de jellegzetes. Hibátlan csokoládé étcsoki rajongóknak.

Minősége: jó

Megvásárolható: Harmónia Reformház
85 g/ 885 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése