2013. február 12., kedd

Harrer Luka Cabernet csokoládé

A Harrer cég Luka Enikő (Soproni borvidék) Kékfrankos borával ízesített csokoládéját már egy korábbi alkalommal jellemeztem, és az akkor nagyon tetszett. Hátra van még a Zweigelt és a Cabernet sauvignon. Most ez utóbbira került sor.
A csomagolás hasonló design-nal bír, mint az előzőek, azzal a különbséggel, hogy ennél nem térképet és kakaótartalmat (nem is találtam meg ezt a csomagoláson) láthatunk az elején, hanem a Luka Pincészet Cabernet boros címkéjét.

Annak ellenére, hogy ez egy kiváló csokoládé, viszonylag keveset tudok csak írni róla. Ennek pedig csupán egyetlen oka van, mire eljutottam volna oda, hogy aprólékosan kiértékeljem a táblát, szomorúan kellett megállapítanom, hogy akikkel együtt kóstolgattam, egy szempillantás alatt felfalták. Ez mindent elárul a csoki minőségéről...

Lássuk, mi maradt meg az emlékeimben! Felülete kicsit matt, színe közepesen mély barna. A Harrer felirat ennél nem a tábla elülső, hanem a hátsó oldalán látszik. Rendkívül olvadékony. Ahogy török belőle, rögtön kiderül, hogy nagyon krémes a vékony kéreg belsejében lévő töltelék.

Illata némi nosztalgiával töltött el bennünket. Gyermekkorunk régi jó Sport szeletének lehelletét idézi fel. Abszolút rumos.

Az íze is nagyon finom, rumos. Krémessége révén úgy olvad szét a szájban, hogy közben szinte simogat. Lágysága mellett azért érződik, hogy jó savak, csersavak köszönnek vissza borból és csokoládéból egyaránt. Pikáns fűszeressége pedig sejteti, hogy bizony egy nem akármilyen bor került bele. Kifejezetten tetszik, hogy nem a sokszor kellemetlen cabernet-s paprikás ízek, hanem inkább a fahéjas fűszeresség érződik benne.

Szerencsére nagyon hosszú lecsengésű, így sokáig boldogítja a kóstolót (már akinek jut belőle...).

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Harrer Chocolat
50g/ 1190 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése