2013. február 6., szerda

Csillagó epres, meggyes, mandulás fehér csokoládé


A Csillagó Csokoládé Kft. (Balatonszárszó) még csak most jelent meg a piacon, így túl sok információt nem tudtam róla kideríteni. Annyi biztos, hogy a csokoládékat a Gutman Pince boraihoz komponáltan készítik. A fent nevezettet épp a Kékfrankos Roséhoz ajánlják. Apropó név. A Csillagó név a kötcsei Csillagó dűlőre utal, amelyen Gutman Lászlónak is vannak területei. A mi pedig a csokoládé nevét illeti, talán szerencsésebb lett volna valamii fantázianevet választani, hiszen, úgy könnyebb megjegyezni és továbbadni az infot a barátainknak, hogy melyik csokit is kell megvenni.

A csomagolás, a design eladja magát, de ezt már korábbról is tudjuk. Ízléses, formatervezett, megnyerő, annak ellenére, hogy kicsit a „vörös óceán-effektust” érzem rajta érvényesülni (Aki olvasta a Kék óceánt, az tudja, mire gondolok).

A hajtogatott papír doboz fehér szegéllyel övezi a piros-bordó színekben pompázó fehércsokoládét. A fóliás ablakocska fölötti fekete nlgyzetbe írt logó pedig hangsúlyosan megmutatkozik. Tiszta, fényes ívek és vonalak is láttatják magukat, ezek a név lenyomatai a fehér kereten.

Kibontva gyümölcsök illata lengi körül orromat. A tábla tapintása sima, fénye jó, nem morzsás, nem túl olvadó, nem „bubis”, nem ragad. A csokoládé színén egy kakaófa bújik meg a bal oldalon, két kakaó hüvellyel, mint díszítés. (Azért írom, hogy bújik, mert először azt hittem, hogy rosszul lett öntve a csoki, de amikor jobban megnéztem, akkor már érzékeltem a díszítést.

A hátoldal „feltéte”gazdag, annyira, hogy a csokoládénak még a színén is intenzív gyümölcsös illata van. A lifilizált (vagyis hűtve szárított) gyümölcsök (meggy és eper, azaz szamóca, de ezt most hagyjuk!). kellemes látványa és illata jól eső érzéssel és nagy reményekkel tölt el.

Török belőle. Most szólok, óvatosan! Nekem ugyanis sikerült kiugrasztanom a mandulát a szamócásból. Talán az apróra tört mandula jobb szolgálatot tett volna. Nekem egyébként nagyon ízlik benne, csak (még többet is elbírt volna a fehércsoki).

A meggy és az eper váltogatják egymást, hogy az egyik, hol a másik kerül előtérbe. A nagy savaikkal a fehércsoki (33%-os, azaz elég magas kakaóvaj-tartalmú) édességét kiegyenlíti.

Lecsengése egész hosszú: sav-cukor és megint sav. Jó ez a kis desszert. A fehér csokoládé ugyan nem érződik annyira, de jól olvad és jól besimul a gyümölcsök uralta terepbe. Kezdésnek nem is rossz. Picit több selymesség a csokiban és már révbe is értünk.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Csillagó Kft.
100 g/ ??? (ajándék volt :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése