2014. augusztus 20., szerda

Ombar Strawberry & Cream

Ígéretemhez híven már jön is a következő Ombar csokoládé. Nem vagyok egy eper (vagyis helyesen szamóca)-rajongó. Sem fagyiban, sem sütiben, sem pedig csokoládéban nem szeretem. Ennek ellenére ez a táblácska meglepett, mert kifejezetten ízlett. Valószínűleg azért, mert kókuszkrémmel is kiegészítették az eper keltette ízeket. Ha már az összetevőknél vagyunk, akkor erről a csokiról is meg kell jegyezni, hogy azon ritka (talán nincs is más ilyen csoki, itthon legalábbis biztosan nem kapható) csokoládék egyike, amelyekben élőflóra is van. Nevezetesen ez a Bacillus coagulans-törzs. Természetesen az eddigieknek megfelelően ez is laktózmentes csokoládé és nincs benne glutén sem. A kakaószárazanyag-tartalma pedig 58 %. A kakaó organikus eredetű, feldolgozása kíméletes technológiával történt.

Na, ennyit a sok infóról és most lássuk, hogy mitől is olyan jó ez a csoki!

A csomagolás jelen esetben is stílusosan egyszerű. A szamócát a papír színvilága és a minden táblát díszítő virágmotívum jelen formája jól szimbolizálja. A csoki színe szép vörösesbarna. Illata nem meglepően epres és kókuszos, pici édesfűszeres felhanggal. A kézben olvadékony, akárcsak harapás után is.

A kókusz villan be elsőre ízéből, de aztán az eper finom édes-savas jellege is megjelenik. A csokoládé finoman kakaós, enyhén kesernyés. Krémes állagú, a kakaószemcsék nem érződnek külön-külön, jól egyben van az egész.

Finom ez a csokoládé, nem túl édes, de azért az. Nem túl savas, de mégis az. Nem túl kesernyés, de érződik, hogy 58 %-os. Nem túl hosszú a lecsengése, de a kakaó jó íze marad meg a legtovább. Így talán az utóízben jut érvényre a leginkább a csokoládéalap.

Minősége: nagyon jó (+)

Megvásárolható: Rieni Biobolt
740 Ft/ 35 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése