2014. augusztus 6., szerda

Loverdiana Lampone

Loverdiana az első olyan olasz cég, amely nyers, vegán és egyben biocsokoládét készít és forgalmaz. 2013-ban Rómában indult el a vállalkozás, azzal a céllal, hogy nemcsak kiváló minőségű, hanem egyben egészséges csokoládékat készít. Ezt azzal érik el, hogy a kakaóbabokat alacsony hőmérsékleten fermentálják (40 fok alatt), nem pörkölik és nem is konsírozzák a belőlük nyert kakaómasszát, megőrizve ezzel a csokoládé fontos vegyületeit.

A csomagolás is természtesen újrahasznosított papírból készül, biológialag lebomló növényi eredetű festékkel írt betűkkel feliratozva. (Apropó feliratok, arányuk szerintem túlontúl nagy már a csomagolás első oldalán is, a lényeg elveszni látszik rajta.)

A sok felirat között szerepel az is, hogy organikus, vegán, 62 %-os kakaótartalmú, nemes Criollo kakaóbabokkal készült és 12 %-nyi málnával ízesített ez a tábla.
Felülete szemcsés (egy nyers csokinak megfelelően), középmélybarna színű. Illata kifejezetten finom. A csokoládé kakaós jellege diszkréten keveredik a liofilizált málna intenzívebb aromájával.

A szájban is morzsás állományú. Ízében a csokoládéalap kitűnősége csupán egy pillanatig érződik, aztán hirtelen átcsap a málna irgalmatlan (nincs jobb szó erre) savasságába. Picit talán fás is az összhatás, de ez a kisebbik gond, inkább a savak zavaróak igazán.

Lecsengésben is a málna marad meg hosszan, s nem a jó minőségű csokoládé zamata. Kár érte, pedig a csoki önmagában finom lenne.

Minősége:  jó

Megvásárolható: Olaszország
???/ 50 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése