2014. augusztus 14., csütörtök

Ombar Lemon & Green tee

Pár hete kóstoltuk csak az angol Ombar cég kókuszos csokiját, és máris itt a következő a palettáról. Előbbi magasra tette a mércét, mert nagyon finom volt. Reméljük, nem fogunk csalódni ebben a csokiban sem!

A csomagolása hasonló a kókuszoséhoz, csak a színvilágában különbözik, ami jelen esetben az ízesítőkhöz harmonizáltan zöld, akár a matcha tea és sárga, akár a citrom. Igen, ezt a „nyers” csokit ezzel az érdekes kombinációval „fűszerezték”. A színek összhatása megnyugtató, ha sokáig nézzük. De jó is, ha valami ilyen letisztult, de mégis tartalmas megjelenésű!

Kibontva egy kissé matt, amolyan fémesszürkés színt mutat. Ahogy kézbevesszük az első letört sort (kis Ombar felirattal fémjelzett sorok alkotják a táblát), rögtön érezni lehet az olvadékonyságát.

Illata olyan mintha citromfű keveredne a zöldtea selymes aromáival. Olvadékonysága szájban már kevésbé jellemző. Ízében különös játékosság érezhető. Felváltva jelenik meg benne a citrom és a matcha tea zamata újra és újra váltakozva, ami nagyon izgalmassá teszi. Határozott, jól felismerhető ízek alkotják a 60 %-os csoki gerincét. Az Ombar saját szárítású citromának savassága kicsit erőteljesebb, mint a csokiban lévő ún. „kókuszvirágcukor” (a kókusz nektárjából nyert cukor) édessége, de ez még éppen nem zavaró.

A lecsengése közepesen hosszú, a vége előtt azonban van egy kis űr, amikor mintha eltűnne, de aztán mégis újra visszatérnek az ízei. Egy halvány kinines kesernyésség lengi be a csokit, de ez igazán az utóízben jut csak érvényre. Hol van a csokoládé? Időnként felsejlik a jó kakaós íze, de nem intenzíven, háttérben marad csupán.

Jó csokoládé ez is, de egy picivel több finomság, vagy elegancia még inkább közelebb hozta volna a szívünkhöz.

Laktóz-, gluténmentes csokoládékat nehéz találni a boltokban, pláne ilyen minőségben, ezért mindenképpen csak ajánlani tudjuk.

Minősége:  jó (+)

Megvásárolható: Rieni Biobolt
740 Ft/ 35 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése