2013. október 14., hétfő

Gabriel Étcsokoládé & Gyömbér-citrom

A dombóvári Gabriel Bon Bon Manufaktúra egy új szereplője a hazai csokoládékészítők egyre népesedő táborának.

Mivel nem ismertem eddig őket, így nagy kíváncsisággal fordultam termékeik iránt. Szeretem a különleges ízesítésű csokikat, ezért is esett erre az izgalmasan hangzó kombinációra a választásom (csak így zárójelben jegyzem meg, hogy eddig leginkább tejcsokiban kóstoltam gyömbér-citrus párosítást, és az működött).

A csomagolással kezdeném, mint mindig. Az ördögi „G”-monogram ötletes, bár a Gábriel arkanyalt eszünkbe juttató névválasztás mellett kicsit tán meglepőnek tűnik. Mint megtudtam ezzel és a csokival a bennünk rejlő kíváncsi kisördögre próbálnak apellálni.

A citrom szeletkék és a gyömbérdarabok fotója, a csomagolás alsó részén hömpölygő csokoládé valahol csábító is, meg talán egy kicsit sok is ez a látvány. A dobozkát felnyitva még néhány, a kiváló minőségre utaló gondolattal is támogatják a vásárlót, hogy jól döntött, amikor ezt a csokit választotta. Remélem, tényleg így lesz.

A belső fóliákban két kisebb tábla, az egyik a kockáival felfelé a másik a gyömbérekkel megszórt arcát mutatja felénk. Jó ötlet, ilyet még nem nagyon láttam. Sokszor pont az a bajom, hogy az agyonszórt csokifelületet mutatják a készítők, a csoki másik, sokkal szebb, elegánsabb oldala helyett. (Persze tudom, ez sokak számára vonzó megjelenést kölcsönöz, különösen, ha liofilizált szamócadarabkákkal ékesítik azt.)

A csoki felülete fényes, morzsás, de sima. Színe mélybarna, az 55 %-hoz képest, nagyon is intenzív. Törése tompa, de egyenletes vonalú. Illata füstös-gyömbéres. Kézben és szájban (egyáltalán!) nem olvad. Kissé poros-száraz az érzete. A citrus és a gyömbér jól megtámogatja a csokit. A gyömbér kifejezetten finom benne. A relatíve magas cukortartalom így nem érződik. A csersavasság sem túlzó. Egy étcsokitól várhatóan intenzív csak.  

Lecsengése rövid. Nagyjából a gyömbér és pici kakaós íz marad utána. A kombó működött, de csak akkor ízlik igazán a csoki, amikor a gyömbért lehet benne tetten érni. (Még többet is lehetett volna szórni bele.) 

Minősége: jó

Megvásárolható: jócsoki.hu (Ráday utcai Csokibolt)
80 g (2x40 g) / 890 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése