2014. november 1., szombat

Lindt Strawberry Cheesecake

Sok csokit kóstoltam már a svájci Lindttől, de ebből az új csokiszortimentből még egyet sem. A fiatalos külső ugyanilyen belsőt rejt. A csomagoláson lévő vagány mondatok (Lásd pl. „Nice to sweet you”), a hosszúkás táblaforma egyértelműen újgenerációs vonalat képviselnek. Ha kibontjuk a papírdobozt, belül egy élénk piros sztaniol védi a táblát, amelynek kockáin szintén kamaszos, szívecskés, szájat formáló és a fenti mondattal bíró lenyomatok találhatók.

A doboz belső felületén pedig ennek az új palettának az elemeit mutatják be, abszolút tudatosan, frappáns kifejezésekkel élve, pl. „csokirudacskák az útra, táblák csak nekem, pralinék, kis köszönetajándékok, szívecskék, az apró figyelmességek”.

Nagyon menő, de lássuk, hogy az epres sajttortás csoki íze is az-e!

Világosbarna, kissé matt felületű, nagyon olvadékony kockák jellemzik. Illata igazán epressajtkrémes. (Eper, azaz szamóca az ízesítés, csak, hogy hű legyek önmagamhoz).

A szájban kevésbé gyorsan olvad és egy kicsit ragadós is lesz a csokirész. A sajttorta és az eper azonnal érződik. Vannak benne még süteménydarabkák is, amik kellemesen roppanak szét a fogaim alatt és engem egyszerű kekszre emlékeztetnek.

A csokiból elég keveset lehet érezni, ellenben az édességből annál többet. Nem tömény, mert a csoki savait jól „beállították”, de mégis édes, nagyon. A „Take me. Taste me. Love me.” hangzatos szlogennek hosszú távon azt hiszem, hogy számomra csak az első két harmada tűnik igaznak. Vagyis egy-két kockát meg lehet enni belőle, anélkül, hogy eltelítene, de utána már inkább fordulnék egy étcsoki felé. A nagyon édesszájúak viszont bizonyára jobban is rájárnak egy ilyen táblára.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Ráday úti Csokibolt
990 Ft/ 100 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése