2013. április 3., szerda

Stühmer Tejcsokoládé nugátkrémmel


Az egri Stühmer cég húsvéti különleges termékei közé tartozik ez a nugátkrémmel töltött tejcsokoládé kockákból álló desszert is. 

A nosztalgikus és kedves kis rajzokon, amelyek egyesével díszítik a kockákat, boldogan játszadozó gyermekek, nyulak, bárányok, kiscsibék vidámsága idézi fel bennünk boldog gyermekkorunkat. Az összesen hatféle mintával díszített kis kockák egyben áldott, békés Húsvétot is kívánnak. Persze ennek megfelelően én is ajándékba kaptam ezt a dobozkát.

Kibontva kiderül, hogy egy ilyen "kocka" csoki, valójában egy minitábla, amely 4 egyenlő kis négyzet alakú részre osztott.

Nagyon olvadékony. Felülete ragadós és matt. A kakaószárazanyag-tartalom nincs feltűntetve a csomagoláson, csak az, hogy 10 % mogyorót és 10 % mandulát tartalmaz.

Illata ennek megfelelően pörkölt magvas, mogyorós is viszonylag intenzíven. Megkóstolva is inkább a mogyoró érződik benne. Ahogy beveszem a számba, egy pillanatra még kifejezetten kellemesen sósnak érzem, aztán viszont gyorsan érkezik a cukor. A tejcsokoládé nagyon olvadékony, roppanásról így egyáltalán nem lehet beszélni. Lecsengésében finoman érződik egy kis füstösség és a mandula is. Közepesen hosszú.

Két nagy kockát megettem belőle, hogy jobban érezzem az ízeit, de nagyon telít. Hiba egyébként nincs benne, csak az, hogy nagyon tömény. Igazán édesszájúak csemegéje.

A kiszerelés, a forma és a minta nagyon tetszik.

Minősége: jó (a forma miatt)

Megvásárolható: Stühmer Kft.
180 g/ ajándék volt, így az árát nem tudom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése