2013. március 28., csütörtök

Lindt Excellence Strawberry Intense


Excellence a Lindt olvasatában annyit tesz: válogatott, kiváló ún. „aromakakaóbabok” felhasználásával, a csokoládémestereik nagy odafigyelésével készített csokoládék. A pörkölés, a feldolgozás minden fázisa azt a célt szolgálja, hogy a csokoládé keserű ne legyen, annál inkább bársonyos állagú. Természetesen mindehhez hozzátartozik az elegáns megjelenés és csomagolás.

A sorozat tagjai: mentás, fekete ribiszkés, kókuszos, karamellás, vörösáfonyás, maracujás, pörkölt mandulás, sima manduladarabkás, natur étcsokoládék, karamelles, sima tej-, illetve kókuszos fehércsokoládék és ki tudja még, milyen variációk készülnek... A sor olyan hosszú, hogy nem tudom, mikor fogok a kóstolásban a végére érni, de lassacskán haladok velük.

Legutóbb a wasabisat kóstoltam, az nagyon jó volt. Lássuk, hogy ez az epres (ez a mániám, valójában szamócás) csokoládé, hogyan muzsikál!

A csomagolás hordozza mindazt a szépséget, amit az „Excellence”-sorozattól várni lehet. A tábla kockái nagyok, Lindt felirattal ellátottak. A fóliát kibontva a kockák fénye szinte világít. Kézbe véve meglehetősen olvadékony. A hátoldala is sima, csak a kis strawberry-darabkák dudorodnak rajta, sokat ígérően.

Illata intenzíven szamócás, mögötte, ha van időnk kivárni, akkor jön egy kicsi a csoki illatából is, pörkölési jegyek formájában. Íze érdekesen alakul, először savas, aztán keserű, végül édes. A kakaótartalom 47 %, mégis kesernyés, túlzottan is. A savak inkább a lifolilizált gyümölcsből jönnek (sajnos én nem nagyon vagyok híve ennek a puritán és rendkívül hasznos módszernek). Az állaga elfogadható.

Mi marad meg a végén? A hossza megvan, de csak a savak és a gyümölcs marad vissza. Ez a csoki nem ad nekem (!) sajnos katarzist sem az elején, sem a közepén, sem a végén. Ellentétben a fent említettel.

Minősége: átlagos (+)

Megvásárolható: Ázsia Center
100 g/ 520 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése