2013. március 27., szerda

Heidi Winter Venture Orange & Cinnamon


Újabb Heidi és újabb téli csemege a szűnni nem akaró tél végén. Remélem, hogy most már ez az utolsó csoki, amit a télhez kapcsolódóan teszek fel. Hajrá tavasz, hajrá nyár!

A csomagolás romantikus, kicsit talán nosztalgikus, de, ha úgy tetszik akkor mesebeli hangulatot árasztó. Fahéj, csillagánizs, keksz, narancs, fenyőtoboz mind-mind a jó meleg szobát juttatja eszünkbe. (Kár, hogy én már inkább a jó meleg kertbe vágyom...)

Az őzbarna színű, kissé matt, de azért egészen sima felületű tejcsokoládé kandírozott narancshéjjal, kekszdarabokkal és fahéj ízesítéssel készült. 30 % kakaót és 18 % tejet használtak fel a csokoládé alapanyagaként. Meglepően kellemesen roppan („tejtől” nem várt módon).

Illata finoman narancsos. Íze kicsit poros, talán a keksz miatt tűnik így. A narancshéj savas, de egész jó az egyensúly sav és cukor között. Ízében a csoki kevésbé érvényesül, inkább csak a narancs és a keksz érződik.

A lecsengésben egy kis fahéjasság is megjelenik, kellemes ízt hagyva hátra a szájban. Egész jó ez a csemege. Azért e szóhasználat, mert a csokoládé csupán csak halványan sejlik fel benne, úgyhogy szerintem inkább egy jó kis nasi ez.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Ázsia Center
100 g/ kb. 400 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése