2013. március 27., szerda

Moser Roth Winter Edition Pflaume Zimt


Az Aldi saját terméke ez a dél-amerikai eredetű, válogatott kakaóbabok felhasználásával készült csokoládé. A márkanév 1902 óta védett.

A csomagolást boncolgatva, rábukkanok a hátoldalán arra, hogy a pontos megnevezése ennek a csokinak az, hogy „Tejcsokoládé habos tejkrémmel és fahéjas-szilvás töltelékkel”. Igazán ínycsiklandozóan hangzik és látványra is megnyerő, színes, fiatalos a külseje.

Kibontva a szokásos kis táblákkal találkozik az ember. A csoki felülete matt, de sima és kézben elég olvadékony, ez nem is csoda, hiszen csupán 32%-os tejcsokoládéról van szó. Töréskor tompán roppan. Törésvonala egyenletes, nem morzsás. A belső fehér töltelék és a szilvasűrítmény rögtön szembeötlik, hiszen ki is folyik belőle.

Illata kókuszos, rumos. Ízében jó a cukor és a savanykásság aránya, szerencsére az alacsony kakaószárazanyag-tartalom ellenére sem túl édes. A szájban is jól olvad. A fahéj ls a szilva csak gyengén érződik benne, de jó ízű. Lecsengése is savas és kissé tapadós, de nem hosszú.

Érdekes, hogy szilván, tejen, kakaón és fahéjon kívül még tartalmaz olyan adalékokat is, mint kurkuma, bodza, citrom és karragén (térfogatnövelő, stabilizáló szer, amit a vörösmoszatok termelnek-E407 néven is fut).

Minősége: jó (+)  

Megvásárolható: Aldi
187,5 g/ 700 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése