2012. január 16., hétfő

Kezdet

Csapó 1…és akkor induljon a blog!

A CsokiLaBor weboldalon már hosszú ideje elemezgettem a piacon előforduló csokikat. Ezúttal szeretném kicsit más formában és módon, rendszeresen leírni a benyomásaimat borokról, csokikról és, ha sikerül összehozni e kettőt, akkor annak élményéről. Most már segítségem is van ebben a munkában (Noémi), így nem csak egyedül kóstolom a csokikat.

A csokoládékat minőségük szerint a következő kategóriákba soroljuk: átlagos minőségű (kommersz ízekkel bíró, vagy hibás jegyeket mutató) jó minőségű (jó, de egy-két paramétere nem az elvártnak megfelelő), nagyon jó minőségű (hibátlan, de nem komplex aromájú), kiemelkedő minőségű (minden tekintetben tökéletes, összetett és hosszú lecsengésű) csokoládé.  Ez a besorolás korántsem szakmai, mint inkább ízlésbeli (a mi ízlésünkbeli) alapokon nyugszik! Ezért az ettől eltérő véleményeket is szívesen fogadjuk (erre jó a comment!), sőt, kíváncsian várjuk!

A borokról alkotott vélemények mellé írt pontok értékhatárait a Borklubom (hú, de vagány) besorolása alapján adjuk meg.

A csokiborpárok pontozásán is gondolkodtam, pl. lehetne értékelni, hogy a bor jobb, a csoki, avagy együtt, javítanak-e egymáson, ha igen melyik javul? Klassz, akkor egy több ismeretlenes egyenletet szeretnék bemutatni, ha valaki megfejti, hogy melyik szám, mit jelent, akkor övé egy csoki. Na, nem, inkább hagyjuk a harmónia skatulyába zárását! A párosok megítélése már annyira végtelenül szubjektív, hogy nem érdemes, szerintem, nagyon belezavarodni a számokba.

Amikor csak módunkban áll fotóval is illusztrálom az egyes termékekeket (direkt nem tételt írok, mert ezt tudom, hogy sokan utálják, de azért később, majd lehet, hogy élek ezzel a kifejezéssel, ezért előre is bocs), még, ha sebtében készült, akkor is. Ehhez persze az kell, hogy mindig nálam legyen a fotoapparatom. Ha mégsem, akkor mivel azt is elárulom, hol lehet megvásárolni (legalábbis én honnan szereztem be, vagy, akitől kaptam, ő honnan szerezte be, vagy akitől ő kapta…) a kóstolt csokikat, borokat, így valamilyen formában mégis "képbe" kerülhet az olvasó.

Kezdjük is mindjárt az e heti finomsággal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése