2012. január 16., hétfő

Cote D’or Praliné

A Cote D’or egyike a legrégebbi csokoládé márkáknak. Charles Neuhaus alapította 1870-ben a csokoládé és édességkészítő műhelyt, amely 1883 óta hozza forgalomba az elefántos jelképpel ábrázolt márkát. Neve a ghánai "Arany Partra" utal, ahonnan a felhasznált kakaóbab származik.

Alias Cote D’or  Praliné Intense. Mogyorókrémes étcsokoládé törtmogyoróval. Megjelenésére jellemző, hogy kellemes barna színek uralják a csomagolását és magát a csokit egyaránt. Selymes tapintás és viszonylag szép fényesség figyelhető meg rajta. Illata (ha bor lenne, azt mondanám, hogy „újfahordós”, de mivel nem az, így) füstös-vaníliás, pörkölt mogyorós. Ehhez pedig amolyan éretlen szőlőre emlékeztető zöld illatok is társulnak. 

Na, jó e kis kitérő után most már el kezdem a csokit is jellemezni. :) Egyáltalán nem roppan. Halk, szinte már a töréskor is inkább olvadó. Persze, ha el kezdjük szétrágni, akkor ropog, de csak a mogyoró. Ízben ugyanazt mutatja, mint aromáiban. A mogyorót, mintha kicsit túlpörkölték volna. Édes az íze, de a kakaótól kap annyi savasságot, hogy nem zavaró a sok cukor. Olvadékony.

Lecsengésében jól jön a mogyorókrém. A fogaim között ragadt mogyoródarabkák miatt még később is érzem a csoki ízét. :)

Minőség: jó

Megvásárolható: Spar
100 g / nem tudom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése