2013. július 3., szerda

Madécasse Pink pepper & Citrus

A madagaszkári Madécasse egy igazi prémium csokoládékat készítő manufaktúra. A minőségen túl, a természet megóvása is fontos számukra. A kakaóbabok ezért ökológiai gazdálkodásból származnak. Környezettudatosságuk a csomagoláson is jól látható, hiszen azon is az ország természeti értékeire hívják fel a csokit kóstolók figyelmét. Nevezetesen arra, hogy Madagaszkáron közel 1000 féle (!) orchideafaj él, ennek 85 %-a pedig csak itt található meg.

A csomagolás valóban nagyon informatív. Kiderül pédául az is, hogy a csokoládé intenzitása 4-es skálán kettes, pedig a citrus mellett még rózsaborsot is tartalmaz. A rózsabors ugyan korántsem olyan erős, mint a valódi borsok (édeskés íze „könnyebben emészthetővé” teszi annál), azért mégis eléggé intenzív, ha nagy mennyiségben tesznek a csokiba (ahogy sajnos ez néha tapasztalható is). Az indonéziai eredetű, zöldes színű, érdes héjú kombava, vagy más néven kaffír lime, amit még a csoki tartalmaz, szintén eléggé határozott ízvilággal bír. 
A csoki inkább világos barna színű, sima felületű, kicsit matt. Roppanása jó. Illata borsos-vaníliás. A kézben szinte egyáltalán nem olvad, pedig kakaótartalma nem olyan magas, 63 %. 
A szájban is jól roppan, nem krémes, inkább kicsit kemény. Csersav alig, sav szintén csak kicsit érződik benne. Íze valóban nem markáns, inkább simulékony. A fűszer és a citrus aromái komótosan szabadulnak csak fel. Viszont egészen hosszan megmaranak a szájban. A csokiból egy kis tölgyfahordós-fás és kakaós jelleg érződik, szintén csak diszkréten.

Összességében egy olyan csokoládé ez, amelyben a fűszerezést igazán jól alkalmazták. Csoki és fűszer olyan harmóniája ez, amelyhez az aláfestést a citrus adja.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Noir Chocobar
75 g/ 1100 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése