2013. július 30., kedd

Beschle Arriba Ecuador Dark

A bázeli Beschle cég immár negyedik generációs vállalkozás, azaz több, mint 100 éve oszlopos tagja a kiváló svájci csokikészítő manufaktúráknak.

Ezt a 72 %-os ecuadori csokoládét úgy hozzák forgalomba, hogy a dobozán szerepel az a kifejezés, hogy „dedicated to cocoa”, vagyis a céljuk az vele, hogy a kakaóbab jellegzetessége a legmaximálisabban érvényesüljön benne. Éppen ezért e tábla alapanyaga a Grand Cru területről származó igazi, kellemes arriba kakaóbab.

A csomagolás mértékletességről árulkodik. Aki nem ismeri a Beschle nevet, annak talán kicsit kevésbé megnyerőnek is tűnhet ez az egyszerűség. Sokszor azonban pont az a termék a különleges, ami nem hivalkodik. A 72 % kiemelt nagysága a dobozon arról tanúskodik, hogy ezt bizony elsősorban az étcsokirajongóknak szánták. Rájuk fókuszálnak a készítők azzal, hogy ez még a márkajelzésnél is nagyobb karakterrel szerepel a táblán. 

Kibontva a csomagolást, meglepődök, mert a szép arany fóliában nem egy, hanem kettő 50 grammos tábla rejlik. Szép vékony, jól roppanó lapocskák ezek. Jelen esetben már kevésbé fényes, sőt inkább matt színnel, de én ezt a boltnak tudom inkább be, vagyis a tárolásnak semmint a csokikészítőknek.

Illata diszkrét, kicsit kávés-virágos, ahogy ez egy jó arribához illik. Szájban olvadékony, akárcsak kézben. A 72 órás konsírozás eredményeként krémes állaga „jól emészthetővé” teszi magas kakaótartalma ellenére is. Selymes, a kesernyésségé finoman érződik csak. Pici méhviasz és fűszer is meg-meglibben benne. Savassága kifejező, de finom. Lecsengésében pedig enyhe fásság is érezhető. Közepesen hosszú.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Svájcicsoki
100 g/ 1890 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése