2013. május 12., vasárnap

Pelle-Molnár Inuit


Pelle Krisztina és Molnár Gábor Tatán széles választékkal várja a bonbon- és csokoládérajongókat. A táblás csokoládéik sorában is akadnak különlegességek szép számmal, pl. mentás, levendulás, gyömbéres étcsokoládék, citromfüves, fenyőmagvas tejcsokoládék. A speciális igényeknek is igyekeznek megfelelni a paleolit, a diabetikus és a laktózmentes csokoládéikkal.

Ezúttal egy olyan csokoládét választottunk Tőlük, amely inuit tőzegáfonyával készült. A Mediline (bionagykereskedés) számára készült tőzegáfonyás csokik között megtalálható ez az étcsokoládé, egy fehércsokoládé rozmaringgal és két diabetikus csokoládé is.

A csokoládé tartalmaz tőzegáfonyaport és liofilizált áfonyát, narancsolajat és gyömbérport is. Érdekes kombinációja ez tehát a különböző ízesítőknek.

A csomagolás ízléses, egyszerű, de piros színeivel mégis figyelemfelkeltő. A barlangrajzokra emlékeztető bölényt ábrázoló állatforma szívében képletesen megjelenő áfonya is azt hangsúlyozza, hogy ez a csokoládé nemcsak finom, de az egészségre is jótékony összetevőkből áll. Az Észak-Amerikában nagy felületen termesztett tőzegáfonya C-vitamin-tartalma mellett, antibakteriális, antioxidáns tulajdonságokkal is bír. 

Felülete, fényes, sima. Az áfonyadarabkák viszont helyenként a felszínre bukkannak, mert nem fedte be őket teljesen a csokoládé. Jól roppan. 

A szájban kicsit kemény és csak lassan olvad el. Ha kicsit már olvadtabb, akkor nemcsak az egész áfonya érződik ízében, hanem fokozatosan szabadul fel a gyömbér is. A narancsolajat kevésbé lehet érezni. Nagyon jó a csoki és a gyömbér összhatása. A tőzegáfonya savanykás ízei tovább fokozzák a csoki ízének intenzitását. A csoki cukor-sav-csersav aránya jó, nem uralkodik el egyik alapíz sem rajta.

A lecsengésében enyhe kesernyésség érződik és a narancsosság itt jelentkezik először.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Pelle-Molnár Kézműves Csokoládé
80 g/ 1200 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése