2013. május 16., csütörtök

Comptoir du Cacao Praliné Feuilleté Noix de Coco


Az elegáns párizsi üzletekkel bíró Comptoir du Cacao manufaktúra egyszerűségre, ugyanakkor autentikusságra törekedve készíti csokoládéit. Számukra nem a külcsín, hanem inkább a tiszta kakaó, kakaóvaj és jó minőségű alapanyagok használata az, ami lényeges.
Többnyire pralinéket készítenek, de repertoárjuk elég széles, így például trüffelek, területszelektált csokoládék, croquant-ok is szerepelnek a felhozatalukban.

Ez a kókuszos rétegelt praliné többek között 36 %-os tejcsokoládéval, fehércsokoládéval, mandulával, mogyoróval, mogyorókrémmel, ostyával és kókuszreszelékkel készült.

A fehércsokoládé színű csomagolás csupán egy gusztusosan feltört kókuszdióval hívja fel magára a figyelmet. Valóban nagyon puritán a doboz. Belül egy celofántasak védi a csokoládét. A fehér csokoládé kéreg belsejében középmélybarna tejcsokoládés töltelék található.

Sima felülete kifejezetten fényes is. Illata pörkölt magvakat idéző egy kevés vaníliával és nápolyival.

Nagyon olvadékony, lágy ez a csokoládé, de ezt is vártuk tőle. Ahogy ráharapunk először nyilvánvalóan a fehércsoki tejes-vaníliás ízei, majd a mogyoró és a mandula, aztán a nápolyis érzet az ami jellemzi. A csokoládé ízeinek legvégén érkezik meg a kókusz finom zamata. A cukor mindvégig jelen van. Édes élmény ez a csoki a javából, de még pont egyensúlyban van. A lecsengése egészen hosszan megmarad, az utolsó másodperceket újra a tej és a vanília uralja.

Magányos órákban, amikor egy cseppnyi kedvességre vágyik az ember, akkor jól jöhet ennek a csokinak a finomsága.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Csokoládénet
100g/ 2200 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése