2013. május 15., szerda

Harrer Big Shot Caramell


„Big Shot”, annyit tesz nagy lövés. A készítők ezzel a magabiztos jelzővel illették soproni remeküket. Ez felhívás keringőre! Vajon tényleg akkora nagy dobás ez a csoki? Az biztos, hogy ügyes ötlet a karamellizált tej hozzáadása fehércsokoládéhoz.

A már jól ismert türkizcsomagolás egy igazán szép, fényes, tökéletesen sima, látványban önmagát szinte azonnal eladó karamell színű fehércsokoládét rejt ezúttal magában. Ez esetben viszont a csomagolás színe kiegészül a csokihoz hasonló színekkel is, ami szintén már önmagáért beszél. Az ember nem mehet el mellette anélkül, hogy megkóstolná.

Illatában a tej melegsége, a karamellizált tejcukor finom „pörkölt” aromái továbbra is a kóstolás rögös útjára terelik az embert. 

Harapunk belőle egy kicsit, aztán egy kicsit nagyobbat, aztán ripsz-ropsz azon vesszük észre magunkat, hogy ez a tábla vitákat szít. Vitákat arról, hogy kié legyen az utolsó falat, ti. pillanatok alatt elfogy. Ha (egy főnél) többen kóstoljuk, akkor érdemes rögtön két táblával venni belőle!

Nagyon kellemesen olvad szét, amikor elmajszoljuk az első darabkát. Krémes állagába még az apró karamellszemcsék is úgy besimulnak, hogy szinte alig észrevehetően játszadoznak csak a szájban.

Érdekes, hogy azért elég tömény, édes ez a csoki ahhoz, hogy elsőre azt gondoljuk, egy harapás is elég belőle, de aztán tényleg egyre jobban befurakodik a kóstoló tudatába, addig-addig motoszkál benne, hogy végül nem is tudja letenni.

Ízében a fenti aromákon túl egy kis grillázsos, pörkölt magvas jelleg is be-bevillan. Közepesen hosszú utóíze hasonló az előbbiekhez.

Fogyókúrázók nagy ívben kerüljék el! Másnak viszont kifejezetten ajánlott fogyasztása, de persze csak mértékkel! 

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Harrer Chocolat
50 g/ 790 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése