2013. május 16., csütörtök

J.D. Gross Ecuador Orange


A korábbiakban már elemeztünk a Lidl J.D. Gross sajátmárkás termékeiből, azóta is a Mousse au Chocolate áll az élen a népszerű bejegyzéseink listáján.

Ezt a csokit egy népes társasággal együtt kóstoltuk meg, egy rögtönzött csokikóstoló keretein belül. Most épp 25 tábla csoki várja, hogy kivesézzük, ezért úgy gondoltuk, hogy játsszunk egy kicsit és nézzük meg közösen, családi körben őket, vagy legalábbis egy részüket. Íme az egyik áldozat megmérettetésének végső eredménye.

A csomagolás elegáns, a melegség és az acélos, mérnöki pontossággal megtervezett formavilág illetve arányok eggyüttes érzését kelti, ha vetünk egy röpke pillantást rá. A szabályos négyzet alakú, arany kerettel bíró logók és feliratok tudatos percizitást sugallnak. Ugyanakkor a kunkorodó narancshéjszálacska és a narancsos színvilág kicsit közelebb hozza az ember szívéhez a design-t.

A leírás szerint ez egy 70 %-os ecuadori étcsokoládé cukrozott narancshéjdarabokkal. Los Rios kakaótermő régió ültetvényeinek válogatott Arriba kakaójából származik a csokoládé alapanyaga.

Mélybarna színe, a „kockákon” elhelyezett logók és a csokikockák vastag kerete ismét inkább a szigorú komolyságot juttatja eszünkbe. Közepes fény és simaság jellemzi, a roppanása is ennek megfelelő.

Illata intenzíven narancsos (erre sajnos a hozzáadott aroma biztosan résegít kicsit), a csoki illatából csak egy lehelletnyi, de finom vegetalitás érződik.

Szájban jól roppan. Eleinte nehezen olvad, de aztán megadja magát a kóstolónak. Inkább kemény textúrájúnak mondhatnánk. Ízében a narancs dominál, még mielőtt az első darabkát szétrágnánk, már árad belőle. A csoki vegetalitása továbbra is megmarad, sőt, mintha kicsit fel is erősödne, azáltal, hogy a közepén beugrik az ízösszképbe a kesernyésség is. A cukrot a narancs savassága teljesen egyensúlyba hozza.

A lecsengésben egy kis füstösség is érvényre jut a csokiból, a narancs kárára. Ez persze nem baj, sőt. Összességében ez a csoki a savasság és a kesernyésség vázára építkezve mutat egy erős jó minőséget.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Lidl
125 g/ passz, ajándék volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése