2013. január 27., vasárnap

Cadeau Tejcsokoládé sárgabarackos marcipántöltelékkel


A gyulai kézműves csokoládékészítő műhely 1998 óta készíti termékeit. Válogatott anyagok felhasználásával készítik új és hagyományos magyar recepteken alapuló bonbonjaikat. Hazai készítésű nugát, marcipán, párlatok, gyümölcsök és belga csokoládé felhasználásával készülnek a vágott, kézzel formázott, formába öntött bonbonok és csokoládék.

A csomagolás ízléses, letisztult hajtogatott papírdoboz, belül fóliával. A doboz közepén mandula és barack fotója díszlik, fölötte pedig a logón a gyulai vár körvonalazódik ki, zsúfolásig töltve mintás kis bonbonokkal, legalábbis, számomra ez jött át a rajzról.

Szép fényes, világosbarna szín, elegáns megjelenés jellemzi a kis „kockákat”. Eltörni nem lehet egyenletesen, mert a töltelék utat tör magának. Megfordítva a táblát, a hátoldala nem épp egyenletes, mert a töltelék helyenként kikandikál a tejcsoki alól.

Illata finoman tejes, picit pálinkás (ti. az is van benne egy kevés), nem túl intenzív. Ahogy harapok belőle, jól roppan. Olvadékonysága nem rossz. A töltelék homogén, jól elosztott. Nem édes túlzottan, szerencsére nem tömény. Ízében a sárgabarack aszalvány a falat legelején érződik, majd jön egy kicsit a pálinka, aztán fokozatosan átveszi a dominanciát a finom marcipán. Lecsengése inkább rövid, marcipános. Ha kicsit hosszabb lenne és a barackból többet mutatna, akkor lenne igazán kiváló. (Zárójelben jegyzem meg, hogy másnap kóstolva, a már kibontott doboz csoki maradékait a pálinka íze kifejezetten felerősödött, vagy az is lehet, hogy az én agyam állt már rá jobban a pálinka ízére. : ) )

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Cadeau Bonbon Manufaktúra
95 g/ 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése