2013. január 21., hétfő

Amadeo Golden Secret tejcsokoládé


Az Amadeo csokoládékat az EDBOL cég készíti Lengyelországban. Az EDBOL csokoládé-, és édességkészítő, disztribútor illetve exportőr cég egyszerre. Olyan kiskereskedelmi láncoknak beszállítója, mint az Auchan, E.Leclerc, Geant, Lidl, Carrefour, Netto, Edeka, PoloMarket, Leader Price, Biedronka, Lewiatan, Kesko Food Finland, stb. 1980 óta működik a lengyelországi Bydgoscz nevű településen, Varsótól északnyugatra. Termékeik széles spektrumot ölelnek át a csokoládéktól a bonbonokon át a rolettikig.



A csomagolás nemes színekben pompázik. Az elnevezés is az aranyra utaló. Ránézésre sokat ígérő. Belül ezüstös papírcsomagolásban rejtőzik, a családi méretű csokoládé. Szép világos barna, kicsit ragadós felületű, de fényes. Tompán törik és tele van belül is, illetve a hátoldalán is légbubikkal, és sajnos meglehetősen morzsalékos.

Mi van benne? Ez a tábla egy tejcsokoládé mazsolával, mogyoróval és narancshéjjal. Emulgeálószerekként a szokásos szójalecitint és ezúttal E 476-ot is tartalmaz a csoki, illetve még sajnos aromát is. Kakaótartalma pedig 30 %.

Illata egyértelműen mogyorós, tejes. Mondhatni klasszikus. Nem olvad túl könnyen. A csoki nem rossz, csak kicsit édes. A mazsola és a narancshéj is meglepően az. Mármint különösen ez utóbbi a meglepő. A mogyoró egész jó. Amikor a narancs savanykássága előkerül, az szinte jól esik, de nem tart túl hosszan sajnos, mert a cukor mennyisége túlontúl tömény. Hosszú lecsengésében leginkább a narancs érződik.

Nem rossz, de sajnos a sok cukor miatt nekem túl nehézkes ez a csoki. Egy-két kocka elegendő belőle egyszerre.

Minősége: jó

Megvásárolható: Auchan
230 g/ passz, ajándék volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése