2012. december 8., szombat

Moser Roth Edel Vollmilch csokoládé

A Moser Roth nemes tejcsokoládéja a már megszokott ötdarabos kis táblás kiszereléssel bír. Valahogy most a kék és arany színeivel (érdekes, a legtöbb tejcsokoládé kék színű csomagolással bír) nem vett le a lábamról. A kis tábla sötétkék színe sokkal jobban tetszik, de ez persze csak az én véleményem. Ami viszont tetszik, hogy, ha a tetején bontom ki, akkor praktikusan visszazárható.

A csokoládé őzbarna, közepesen fényes, sima felületű. A hátoldalán egy kereszt található mindegyik táblának négy pöttyel. Ez biztosan a formától alakult így, de mindenesetre viccesen néz ki.

Halkan, tompán törik, törésvonala nem egyenletes. Illata tiszta, kellemesen tejszínes és kicsit mogyorós (pedig nincs benne).

A szájban először nehézkesen, tapadósan olvad, majd javul a helyzet és szépen fokozatosan elkezd folyékonnyá válni. Íze egyszerűen tejes, semmi sallang. A csoki kakaós ízei csak halványan, sav, csersav nem érződnek. A cukor a 32 %-os kakaótartalomhoz képest jóval nagyobb arányú, ezért egy tábla bőven elég, de azért nagyon gejlnek nem mondanám.

Lecsengése rövid, ismét „csak” tejes.

Minősége: jó

Megvásárolható: Aldi
125 g/ 400 Ft

1 megjegyzés:

  1. ezt a csokit még nem ismerem, de a tejcsoki nálam nagyon nyerő :) most is vettünk belőle jó sokat. nagyon finomak

    VálaszTörlés