2012. december 8., szombat

Fabric Madagascar étcsokoládé sóvirággal és piros ribizlivel


A Fabric csokoládék sorozatának egy újabb gyöngyszeméhez érkeztünk. Az egységes barna csomagolása a csokoládé ízesítőjének, a ribiszkének piros színével egészül ki.

Kibontva, ismét egy szép tábla jelenik meg a szemünk előtt, ezzel a formával csak annyi a baj, hogy nehéz egyforma darabokat törni belőle, hiszen nincsen felkockázva. Na, de annyi baj legyen, azért így is eloszthatjuk a család tagjai, vagy barátaink között.

A csokoládé felülete fényes, sima. Ahhoz képest, hogy 67 %-os, eléggé olvadékony. A törésvonala nem egyenletes, de jól roppan.

Látszik, hogy közeledik a karácsony, mert a liofilizált (fagyasztva szárított) ribizlis (vagyis ribiszkés) csokoládé, a sókristályokkal, annyira szép látványt nyújt, hogy azonnal a Karácsony jut róla eszembe. Mintha hókristályok borítanának egy fát, amin csupa-csupa mesebeli piros bogyó díszlik. Látványos.

A csokoládé alapja Madagaszkárról származik. Látszik, hogy az egyik kedvenc termőhelyem. Annyira finoman csokoládés az illata, hogy azonnal fogyasztásra sarkall. Ha a bogyós oldalon szippantok bele az illatába, ott már persze nemcsak a csokoládé, hanem a „piroskák” illata is érződik.

A szájban rögtön a savas összhatás jön át, amit a só még markánsabbá tesz. A sóval vigyázni kell, édesebb ízekkel könnyebb párosítani, mert akár egy jó fehérbornál a mineralitás, úgy a csokinál is a só felerősíti a savakat. A csoki finom, fa cédrus és „echte” kakaó ízek jellemzik.  

Ahogy majszolgattam a falatkáimat, néha ráharaptam a szárított ribiszkében olyan kemény magra, ami a sajnos gyenge „lábakon” álló fogaimnak már igencsak kemény kiképzést jelentett.

A lecsengés vegetális a ribiszkétől, a só kevésbé intenzív már (meglepő módon). A legvége kifejezetten a csokoládé kakaójáról szól.

Ez a csoki nem épp a legbehízelgőbb, inkább egész karakteres és érdekes ízvilággal bír. Szimplának tehát nem mondható, az biztos. Ennek ellenére nekem ízlik, pedig a ribiszkét egyébként semmilyen formában nem vagyok hajlandó fogyasztani, ti. nem szeretem.

A termőhelyről itt további információk olvashatók.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Fabric Csokoládé
85 g/ 1380 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése